Algemeen

Welkom op Scoutingcentrum De Stierop!

Zin om een lang weekend, week of langer te komen genieten op de Stierop?

De Stierop is dit jaar (2018) voor verhuur geopend van 28 april tot en met 7 oktober. Je kunt kamperen op een van de vijf kampeervelden, al dan niet met stroomaansluiting, we hebben een eigen haven en we hebben de beschikking over een toiletgebouw met warme douches. In het weekend zijn onze aangesloten groepen ook op het terrein te vinden en beheren zij de bar waar je terecht kunt voor koffie, frisdrank, koek/snoep of een ijsje.

In het voor- en naseizoen is er altijd voldoende plek, met uitzondering van het pinksterweekend. In het komende zomerseizoen zijn er ook nog mogelijkheden, alleen de week van 21-27 juli is volgeboekt! Voor meer informatie of vragen: mail naar verhuur@stierop.nl.

Recreatieruimte

Beneden in de boerderij bevindt zich de recreatieruimte. Een mooie slechtweer ruimte of voor het doen van div. kleine spellen.

Deze ruimte kan ook gehuurd worden. Bij drukte in het hoogseizoen, kan het zijn dat deze gedeeld moet worden met de andere groepen. In het weekend is dit ook de plek waar de aangesloten waterscoutinggroepen gebruik van maken.

 

Boten

Als je geen eigen boten hebt, of de Stierop te ver varen is, is er ook de mogelijkheid om boten van de aangesloten groepen te huren, informeer hiernaar via verhuur@stierop.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijslijst

Haven

De haven bestaat uit 30 boxen van 6x2m. Waar de lellievletten of vergelijkbare boten van de aangesloten scoutinggroepen liggen. Er is ruimte genoeg om als gast een ligplaats te huren.

Buiten om is een lange steiger waar plaats is voor een wachtschip. Aan deze steiger kun je rustig je zeilboot op en aftuigen. In de nabijheid van de betonnen steiger is nog ruimte om aan te meren voor iets grotere boten die niet in een box passen.

Graag van te voren vragen of er plaats is en of plaats gemaakt kan worden.

Lelievletten

De lelievlet is de meest gebruikte stalen zeil-, roei- en wrikboot bij waterscouting. In 1956 is de eerste lelievlet gebouwd bij botenbouwer Teunis Beenhakker. De naam is afgeleid van het traditionele Scoutinglogo, de pijlkop, die sterke overeenkomsten vertoont met een Franse lelie. De Lelievlet wordt gebruikt door alle Waterscoutinggroepen van Scouting Nederland, een aantal Vlaamse Zeescouts groepen en het National Water Activities Centre(NWAC) van Scouting Ireland.

Een lelievlet is een zogeheten “knik-spantvlet” met midzwaard, sloeptuig en twee luchtkasten voor en achter. De vlet is ondertuigd. Dat wil zeggen dat het minder zeil heeft dan de boot hebben kan. Hiervoor is gekozen vanwege de veiligheid, maar een voordeel is dat er ook met hogere windkracht mee gezeild kan worden. Onder zeil hebben ze dezelfde prettige onhebbelijkheden die ook de schouw en in feite iedere platbodem heeft: gevoelig voor de gewichtsverdeling aan boord en dankbaar voor een goede behandeling van de fok. Er is plaats voor zes roeiers en er is een wrikgat aan stuurboord in de spiegel.

Kampvuur

In de nabijheid van de zwemsteiger bevind t zich een kampvuurplaats. Samen een vuur bouwen, samen kletsen, genieten van het uitzicht over water en de polder. In overleg met beheerder of Schipper van Dienst is het eigenlijk altijd mogelijk om een kampvuur te stoken.

Wel moet je zelf voor schoon en droog hout zorgen.

Sanitair

Een nieuw gebouw herbergt 4 douches, 8 toiletten, 4 urinoirs en 2 grote wasruimtes. Douchen kost 50 eurocent. Buiten aan het gebouw bevindt zich een grote afwasruimte ,warm water is ook hier te verkrijgen dmv een aparte warmwatermunt.

Keuken

Binnen koken voor grote en kleine groepen is mogelijk. In principe volgens Zweeds model. Dus bij meerdere verhuurgroepen? Overleg dan wie, wanneer en hoe laat gebruik maakt van de keuken.
Het opzetten van je eigen keukentent en of koken op je eigen veld bij de tent, dat is natuurlijk ook prima.

Zwemmen

Zwemmen is mogelijk bij de Stierop. Aan de Markervaart bij de boerderij is een betonnen zwemsteiger met zwemtrap, een klein stukje van deze druk bevaren Markervaart is afgebakend met tonnen, zodat hiertussen veilig gezwommen kan worden. We raden aan om zwemschoenen te dragen. Meer ruimte om te zwemmen is er 500 meter verder, op de Wijde Stierop. En natuurlijk bij het eiland Pannekoek in het Uitgeestermeer. Op eiland Pannekoek is ook een kampvuurplaats, waar je vrij mag stoken.