Mees Toxopeus Beverwijk

Waterscoutinggroep “Mees Toxopeus” in Beverwijk is een moderne groep die denkt te weten wat kinderen en jongeren bezighoudt. De tijd van voetballen en verstoppertje is gelukkig nog niet helemaal voorbij, maar er zijn veel meer en veel leukere dingen te bedenken voor kinderen en jongeren van deze tijd. Scouting heeft momenteel 125.000 leden in Nederland, verdeeld over 1350 groepen. Wereldwijd telt scouting 32 miljoen leden.

Scouting Elfregi Zaanstreek

Bij de scouts is Water het belangrijkste thema. In de zomer wordt er elke zaterdag gevaren op het Alkmaardermeer. De bakken (subgroepjes) trekken er zoveel mogelijk zelfstandig op uit, onder leiding van hun boots (een van de oudste scouts), die bijgestaan wordt door een kwartiermeester.

Scouting Koog-Zaandijk

Scouting Koog-Zaandijk is ontstaan uit een fusie in 2000 met de Pieter Verbrugge Groep uit Zaandijk en de Harriët Beecher Stöwe uit Koog aan de Zaan. Van oorsprong was de Pieter Verbrugge Groep een echte jongens- landgroep en de Harriët Beecher Stöwe een echte meiden- watergroep.

Sinds 2005 heeft Scouting Koog-Zaandijk een prachtig clubhuis in Koog aan de Zaan. Wij bestaan nog steeds uit een water- en landgroep maar houden niet meer vast aan de scheiding tussen jongens en meiden.

Bij onze groep besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Wij hebben plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de anderen. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting Koog-Zaandijk op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.

De waterkant is veel te vinden op de Stierop en de landkant waagt zich ook steeds meer aan het bezoeken van de Stierop.

Bij de waterkant bestaat het programma voor een groot deel uit zeilen en het leren zeilen.

Daarnaast besteden wij veel tijd aan spelletjes, roeien, kanoën, vlotten bouwen, de JOTA, het onderhoud van onze boten, de theorie achter het zeilen en zijn wij vaak weekendjes weg.

Naast de AC-weekenden brengen wij ook veel weekenden door met Scouting Koog-Zaandijk. Elk jaar gaan wij op winterkamp, hebben wij een ouder-kind weekend en doen wij mee met RSW.

Scouting Koog-Zaandijk is ook erg actief bij veel marathons in Noord-Holland. Veel leden helpen de organisatie met het soepel verlopen van de runs.

Binnen onze groep zijn wij heel hecht, de waterkant leert van de landkant en de landkant leert veel van de waterkant. Het taboe tussen land en water hebben wij geheel verbroken. We hebben zelfs leiding en leden die zowel van de water- als de landkant lid zijn.

Victorie Heiloo

Vind jij het leuk avonturen te beleven op het water of in het bos? Houd jij van: Zeilen, Vlotten bouwen, Speurtochten en Kampvuur maken? Dan is Scouting Victorie echt iets voor jou!

Naast veel bosspellen voor de jongste kinderen, zijn wij een echte waterscoutinggroep met veel zeil en andere soorten wateractiviteiten. Onze groep is opgericht in 1946 en ons clubhuis “De Bolder” staat sinds 1987, in het Heilooerbos. Iedere week vinden er leuke activiteiten plaats.